ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ LEADER – ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Επισυνάπτεται το υπ’ αριθ. 2046/03.11.2023 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Παρεμβάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αφορά την εξυγίανση των Τοπικών Προγραμμάτων LEADER του ΠΑΑ στην επικράτεια.

Παρακαλούμε όπως αναγνώσετε προσεκτικά το συνημμένο καθώς μετά τις 28.02.2024, για τις πράξεις οι οποίες δεν έχουν επιτύχει το στόχο της απορρόφησης του 10% της εγκεκριμένης Δημόσιας Δαπάνης επίκειται η έκδοση αποφάσεων ανάκλησης της ένταξής τους.

Ως εκ τούτου καλείστε άμεσα να ενεργοποιηθείτε και να καταβάλετε τη δέουσα εργώδη προσπάθεια προς την κατάθεση των σχετικών αιτημάτων πληρωμής, σύμφωνα με τις οδηγίες του συνημμένου εγγράφου.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως και με βάση ένα σαφές και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε προς την κατεύθυνση της υποβολής του σχετικού αιτήματος πληρωμής.

Παρακαλείσθε επίσης, όπως μας πληροφορήσετε με Υπεύθυνη Δήλωση (μέσω gov.gr) για τυχόν πρόθεση αποχώρησής σας από το πρόγραμμα, σε περίπτωση απώλειας του επενδυτικού σας ενδιαφέροντος.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ-ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ