Διευκρίνισες Προσκλήσεων LA221 & LA222

Τα αρχεία που απαιτείται να επισυναφθούν στο ΠΣΚΕ πρέπει να είναι  κατ’ ελάχιστο

  1. ΕΝΤΥΠΟ Ι_2 -Συμπληρωματικά στοιχεία αίτησης στήριξης
  2. Λίστα δικαιολογητικών που θα προσκομιστούν σε ψηφιακή μορφή (USB stick) εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στις οικίες προσκλήσεις

Σχετικά με την εισαγωγή ημερομηνίας έναρξης του ΚΑΔ επένδυσης για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν ενεργό ΚΑΔ, σας ενημερώνουμε ότι οι δικαιούχοι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εισάγουν την ημερομηνία υποβολής ή δημιουργίας στο ΠΣΚΕ της αίτησης στήριξης.  Δεν θα γίνεται έλεγχος της ημερομηνίας στο ΠΣΚΕ προ ένταξης, αλλά υπενθυμίζουμε τα οριζόμενα στο Άρθρο 11, παρ. 6  του εγκεκριμένου σχεδίου της πρόσκλησης των ιδιωτικών όπου αναφέρεται:

        “Οι υπό σύσταση εταιρείες:

  • Υποχρεούνται να αποκτήσουν ΑΦΜ ως εταιρεία και να προσκομίσουν στον ΕΦ την έναρξη δραστηριότητας άμεσα μετά την δημοσιοποίηση του Πίνακα Αποτελεσμάτων (ή του Πίνακα Κατάταξης σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης μέσω της διαδικασίας ένστασης), και σε κάθε περίπτωση πριν την έκδοση της Απόφασης Χρηματοδότησης της μεμονωμένης Πράξης.

Επιλεξιμότητα αυτοκινήτου-βαν ψυγείου για την μεταφορά νωπών αλιευμάτων

Στο πλαίσιο της τελευταίας τροποποίησης της πρόσκλησης, προστέθηκε το Μέτρο 3.1.22 Προστιθέμενη αξία, ποιότητα των προϊόντων και χρήση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων (άρθρο 42, Καν. (ΕΕ) 508/2014), στο πλαίσιο του οποίου δύναται να χρηματοδοτηθεί αυτοκίνητο – βαν ψυγείο για την μεταφορά νωπών αλιευμάτων από επαγγελματία αλιέα, με σκοπό την πώλησή τους. Η εν λόγω επένδυση δεν είναι επιλέξιμη στο πλαίσιο του Μέτρου 3.4.4, μεταποίηση αλιευτικών προϊόντων.